«Життя на папері»: у Раді триває виставка, присвячена проблемам онкохворих

«Життя на папері»: у Раді триває виставка, присвячена проблемам онкохворих

Фото
Укрінформ
У кулуарах Верховної Ради триває соціальна виставка "Життя на папері", яка має на меті привернути увагу до законопроєктів, що полегшать життя онкопацієнтів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організатори закликають парламентаріїв підтримати законопроєкти №5736 та №5737, які полегшать доступ тяжкохворих пацієнтів до інноваційного лікування через програми безоплатного надання лікарських засобів зі співчуття.

Виставка також привертає увагу до закону "Про внесення зміни до розділу X "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про публічні закупівлі" щодо забезпечення можливості закупівель лікарських засобів за договорами керованого доступу" (№ 4662), який має спростити закупівлі інноваційних препаратів. Цей документ ВР ухвалила 21 вересня.

У Раді триває виставка "Життя на папері" / Фото: пресслужба організаторів

Серед героїв, чиї історії лягли в основу виставки, жінка, яка бореться з раком легені на четвертій стадії, 19-річний хлопець, який помер від рецидиву лімфоми, а також жінка, яка поборола три види раку: спочатку рак молочної залози, потім - крові та лімфатичної системи.

Паперові інсталяції зображають кімнати онкохворих пацієнтів. За допомогою VR-технологій вони "оживають" та переносять депутатів до реальних домівок людей, які стикнулися з онкозахворюваннями.

Читайте також: «Медзакупівлі» отримали першу партію ліків для онкохворих

Виставка "Життя на папері" організована громадською спілкою "Коаліція онкопацієнтів України" спільно з ініціативою "Рік обізнаності про рак легені", Національним інститутом раку та Комітетом із питань здоров’я нації, медичної допомоги й медичного страхування.

Над концепцією та реалізацією виставки працювала агенція Gres Todorchuk спільно з майстернею картонних декорацій "Мамина мануфактура" та VR360.

Як повідомлялося, Верховна Рада на засіданні 21 вересня ухвалила закон щодо забезпечення можливості закупівель інноваційних лікарських засобів за договорами керованого доступу (№4662).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-