Карантинних обмежень навесні може не бути, якщо до кінця року більшість вакцинується – МОЗ

Карантинних обмежень навесні може не бути, якщо до кінця року більшість вакцинується – МОЗ

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко прогнозує, що навесні карантинних обмежень в Україні може не бути, якщо більшість українців вакцинуються від коронавірусної інфекції до нового року.

Про це він сказав під час V міжнародного форуму «Креативна Україна 2021», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Все залежить від нас. Якщо ви зараз подивитеся на Велику Британію та на Данію - шість місяців інтенсивної вакцинації і в них проблеми карантинних обмежень не існує… У нас вакцини сьогодні більше 10 мільйонів доз, 17 млн як мінімум законтрактовано вже. Плюс ще 3 млн мені подарують як людині, яка ефективно робить вакцинацію. Все залежить від вас. Вакцинуємося до нового року - на весну можемо спокійно жити без карантинних обмежень», - сказав Ляшко, відповідаючи на запитання, «коли все закінчиться».

Він зауважив, що зараз більш оптимістично дивиться на ситуацію у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Читайте також: Вакциновані від COVID-19 повинні носити маску - Ляшко

«Я більш оптимістично зараз дивлюся на ситуацію, оскільки буквально пройшло півтора року, а ми маємо вакцину, яка сьогодні захищає від тяжкого і середньої тяжкості перебігу хвороби, і з’являються лікарські засоби. В Україну вже приїхали певні інноваційні препарати, які діють прямо на вірус. Раніше такого не було. У нас є підписані два попередні контракти з двома виробниками, завершується третя клінічна стадія противірусних препаратів проти COVID-19. З’явиться лікування специфічне, тоді, я думаю, про проблему COVID-19 ми забудемо і будемо згадувати в певних сюжетах або фільмах», - зазначив Ляшко.

Читайте також: Київ та вісім областей – у «помаранчевій» зоні

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня в МОЗ поінформували, що в Україну доставлено 20 тис. флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 40 тис. флаконів Етесевімабу (Etesevimab). Це інноваційні ліки прямої дії на коронавірус.

В Україні станом на 23 вересня підтверджено 2 370 425 випадків COVID-19, з них 55 284 летальних. За добу зафіксовано 7 866 нових випадків коронавірусу.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 6 527 042 людини, з них повністю імунізовані та отримали дві дози – 5 299 317 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-