Комісія з обрання керівників САП призначила засідання на 27 вересня

Комісія з обрання керівників САП призначила засідання на 27 вересня

Ексклюзив
Укрінформ
Засідання комісії з обрання керівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури після двомісячної перерви заплановане на 27 вересня.

Про це повідомила в коментарі Укрінформу голова комісії Катерина Коваль.

"Попередньо ми призначили засідання на 27 вересня", – сказала вона.

Під час цього засідання комісія має затвердити письмове завдання для учасників конкурсу на посаду керівника САП і його заступника, а також керівника одного з відділів, розповіла Коваль.

За її словами, попереднє засідання, призначене на 9 вересня, не відбулося через відсутність кворуму: не змогли взяти участь два представники парламенту і один від Ради прокурорів.

Коваль пояснила тривалу перерву у роботі перебуванням у відрядженнях і на лікарняних деяких членів комісії.

Читайте також: Конкурс на посаду очільника САП: Ситник вважає, що є спроби тиску

"Я не можу змушувати, бо члени комісії залучені до роботи на громадських засадах. Люди працюють тоді, коли можуть приділити цьому час", - сказла вона.

Коваль також звернула увагу, що члени комісії у червні працювали 16 днів поспіль, "витрачаючи свій час і пропускаючи відпустки".

Висловлюючись з приводу листа до генпрокурора, у якому четверо членів комісії повідомили про наявні проблеми, Коваль зазначила: "Іноземні партнери пишуть заяви, звертаються зі зверненнями, погрожують вийти із конкусу, а насправді вони пропустили дуже багато засідань, чим зірвали їх проведення. Із 38 засідань 22 пропустила Нона Цоцоріа, 12 пропустив Томас Фаєрстон, 6 - Драго Кос".

"На зустрічі з колегами я сказала, що ви звинувачуєте представників комісії від Верховної Ради, а насправді дуже багато засідань пропустили саме представники міжнародних інституцій", - говорить голова комісії.

Як повідомляв Укрінформ, керівник САП Назар Холодницький оголосив про свою відставку 21 серпня 2020 року.

Читайте також: Рада фактично повністю замкнула ланку боротьби з корупцією — Разумков

Конкурс із обрання нового очільника САП стартував 25 січня.

Після тестування на знання законодавства, загальні здібності, проходження поліграфа і співбесід на доброчесність на посаду керівника відомства і його заступника залишилося двоє претендентів — старший детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко і прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк.

Клименко має 212 балів, а Синюк — 195 балів.

Попереду кандидатів чекає практичне завдання і фінальна співбесіда стосовно професійної компетентності.

Читайте також: Ситник сподівається на ухвалення змін до закону про НАБУ восени

Комісія з обрання керівництва САП востаннє проводила засідання 26 липня.

Наприкінці серпня частина членів комісії написали лист генпрокурору Ірині Венедіктовій, у якому заявили про проблеми із конкурсом та спроби вплинути зсередини на його результати. У зв’язку з цим вони попередили, що можуть вийти з комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-