НСЗУ нагадує: первинна і стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19 є безплатною

НСЗУ нагадує: первинна і стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19 є безплатною

Укрінформ
Первинна, амбулаторно-поліклінічна та стаціонарна медична допомога для пацієнтів з коронавірусом є безплатною.

Як передає Укрінформ, про це Національна служба здоров'я України повідомляє у Телеграмі.

"Пацієнт із підозрою або підтвердженим COVID-19 може отримати безоплатно первинну медичну та амбулаторно-поліклінічну допомогу. З підозрою на COVID-19 до найближчого центру надання первинної допомоги можна звернутися без декларації",  - йдеться в повідомленні.

Якщо пацієнт має легкі симптоми, сімейний лікар надає рекомендації щодо самоізоляції, лікування та алгоритму дій у разі погіршення стану, зазначають у НСЗУ.

Читайте також: Рівень захворюваності на COVID-19 перевищений у Києві та 20 регіонах

"Бригада екстреної медичної допомоги виїжджає до пацієнта з COVID-19 та з підозрою на нього у разі критичного стану. Наприклад, коли у людини спостерігається утруднене дихання, дихальна недостатність, підвищення температури вище 38°C тощо", - уточнюють у відомстві.

Наголошується, що стаціонарна медична допомога для пацієнта з коронавірусом також є безплатною. Усі ліки, передбачені національним протоколом лікування COVID-19, включені до тарифу, за яким НСЗУ оплачує послуги медичних закладів.

Читайте також: Пів року боротьби з СOVID-19 обійшлося у понад 11 мільярдів – що показав аудит Рахункової палати

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня в Україні зафіксували 6 624 нові випадки коронавірусної хвороби. За добу було госпіталізовано 1 568 осіб.

Від початку епідемії COVID-19 в Україні захворіли 2 338 164 особи, одужали – 2 228 543, померли внаслідок інфікування – 54 750.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-