СБУ затримала у Борисполі проросійського пропагандиста

СБУ затримала у Борисполі проросійського пропагандиста

Укрінформ
Служба безпеки України затримала у Борисполі проросійського пропагандиста, який більше року переховувався від слідства за заклики до поділу України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

“Він є учасником групи інтернет-агітаторів, які поширювали російську пропаганду в Україні. Злочинну діяльність чоловіка викрили влітку 2020 року, але після оголошення підозри він втік і переховувався від слідства. Увесь цей час зловмисник продовжував підривну інформаційну діяльність на YouTube та через новостворені телеграм-канали”, - ідеться у повідомленні.

Зловмисник агітував за порушення державних кордонів та створення на території окремих областей України псевдодержавних утворень. Він брав участь у маніпулятивних сюжетах на російських пропагандистських телеканалах, що знімали на замовлення окремих політсил та громадських організацій РФ відверто антиукраїнського спрямування.

Читайте також: СБУ біля північного кордону ловила «диверсантів» із дроном та вибухівкою

Чоловік входив до складу групи інтернет-агентів, яких минулого року викрила СБУ. Усім трьом учасникам групи: організатору ‒ жителю Луганська, адміністратору ютуб-каналу та редактору проросійського інтернет-ресурсу повідомили про підозру за ч. 2 ст. 110 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Група пропагандистів, членом якої був затриманий, готувала та поширювала в інтернеті матеріали, які сприяли розпалюванню міжнаціональної ворожнечі.

У ході обшуків, проведених за місцями мешкання і тимчасового перебування учасників групи, правоохоронці вилучили сценарії антидержавних інформаційних кампаній та звіти про їх проведення, гроші, надані спонсорами з РФ, носії інформації з підтвердженням протиправної діяльності та заборонену літературу, пам’ятні відзнаки Московського вищого військового командного училища.

Читайте також: У Києві затримали двох нелегалів із Білорусі - СБУ передала їх міграційній службі

Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Укрінформ, кіберфахівці Служби безпеки викрили рекламну агенцію, яка розробляла інформаційні кампанії для терористичних організацій «Л/ДНР» та окупаційної влади Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-