СБУ біля північного кордону ловила «диверсантів» із дроном та вибухівкою

СБУ біля північного кордону ловила «диверсантів» із дроном та вибухівкою

Фото
Укрінформ
СБУ провела масштабні антитерористичні навчання у прикордонних районах Житомирської області, під час яких була знешкоджена «диверсійно-розвідувальна група», що планувала вчинити вибух на військовій базі та втекти через кордон.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресцентр СБУ.

За легендою тренувань, умовні диверсанти планували «підірвати» одну з військових баз артилерійських боєприпасів за допомогою безпілотного літального апарата (БПЛА).

Учасники навчань затримали одного з «диверсантів» під час спроби атакувати спецоб’єкт безпілотником із вибуховим пристроєм. БПЛА був успішно «придушений» системою радіоелектронної боротьби.

Читайте також: В аеропорту «Бориспіль» відбулися масштабні навчання

"Решта членів «ДРГ» намагалися втекти у напрямку державного кордону. У результаті спільних пошукових заходів силовики знешкодили основну групу озброєних зловмисників неподалік від пункту пропуску «Виступовичі»", - зазначають у спецслужбі.

Антитерористичні навчання СБУ поблизу північного кордону України / Фото: СБУ

В СБУ наголосили, що роль членів ДРГ виконували спецпризначенці, які мають високий рівень вогневої і тактичної підготовки. Це дало змогу змоделювати максимально складний і наближений до реального перебіг навчальної ситуації.

У тренуваннях узяли участь підрозділи регіональних управлінь СБУ, Національної гвардії, Збройних сил, Держприкордонслужби, Національної поліції, представники органів влади і місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-