У Києві затримали двох нелегалів із Білорусі - СБУ передала їх міграційній службі

У Києві затримали двох нелегалів із Білорусі - СБУ передала їх міграційній службі

Укрінформ
Громадян Білорусі, які нелегально перебувають в Україні та яких затримали представники правоохоронних органів, передали в Державну міграційну службу.

Про це Укрінформу повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

«СБУ, у межах своїх функціональних завдань з протидії нелегальній міграції, спільно з Нацполіцією бере участь у операції «Мігрант». Вона триває з 1 по 31 вересня і передбачає низку заходів із виявлення осіб, які нелегально опинилися на території України. 16 вересня в рамках цієї операції відбулася перевірка одного із київських хостелів, де виявлено 12 громадян Республіки Білорусь. При цьому, правоохоронцями встановлено, що двоє з них незаконно перетнули державний кордон України. Зазначених осіб було запрошено до адміністративної будівлі СБУ для їх опитування. Після проведення відповідних перевірок громадян Білорусі передали в Державну міграційну службу України», - розповів речник.

Читайте також: Знак на кордоні з Білоруссю обстріляний з мисливської рушниці - ДПСУ

Водночас за інформацією Білоруського дому в Україні, станом на 14.00 частину затриманих відпустили.

«Волонтерку Альону Жаркевич відпустили з СБУ. Коментарі та подробиці будуть, як тільки вона вийде на звязок. На даний момент в СБУ знаходяться ще 3 особи», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня у Києві в парку виявили повішеним громадянина Білорусі, голову громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталія Шишова, який зник 2 серпня.

"Білоруський дім в Україні" заявив, що за Шишовим велося стеження.

Читайте також: Мінськ використовує біженців для гібридних атак на ЄС - Меркель

Шишов переїхав в Україну восени 2020 року після участі у протестах проти режиму Лукашенка.

У Білорусі 9 серпня 2020 року розпочалися масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, зокрема Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-