Знак на кордоні з Білоруссю обстріляний з мисливської рушниці - ДПСУ

Знак на кордоні з Білоруссю обстріляний з мисливської рушниці - ДПСУ

Укрінформ
Пошкоджений прикордонний знак на кордоні з Республікою Білорусь першими виявили українські прикордонники та відразу поінформували білоруських колег про інцидент.

Про це Укрінформу повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, коментуючи заяву білоруських прикордонників про обстріл свого знаку з території України.

«Пошкоджений прикордонний знак на кордоні з РБ виявив прикордонний наряд Луцького загону ДПСУ. Про дану ситуацію відразу було повідомлено прикордонників сусідньої країни та співробітників поліції», - зазначив він, додавши, інцидент стався 11 вересня.

За словами Демченка, характер пошкодження свідчив про можливе застосування мисливської рушниці. «В той же час характер місцевості, болотисто-чагарникова, унеможливлює піший рух осіб в цій місцевості і ознак перебування осіб біля прикордонного знаку не виявлено. Проте знак розташований поряд каналу, що з’єднує озера цієї місцевості, тому не виключається, що пошкодження могли здійснити порушники, які проходили по ньому човном», - повідомив Демченко.

Читайте також: Лукашенко доручив закрити «кожний метр кордону» Білорусі

За словами речника, під час перевірки на місцевості використаних гільз від мисливської зброї не виявлено. Із білоруською стороною 11 вересня було проведено прикордонно-представницьку зустріч. Під час зустрічі білоруська сторона не висувала претензій чи звинувачень на адресу українських прикордонників, сказав Демченко. Пошук причетних до цього осіб продовжується, запевнили в Держприкордонслужбі.

Читайте також: СБУ провела антитерористичні навчання поблизу кордону з Білоруссю

Як повідомлялося, Державний прикордонний комітет Білорусі заявив, що 11 вересня з території України обстріляли один із прикордонних стовпів з гербом РБ.

"При огляді прикордонного знаку прикордонники застави «Сваринь» виявили пошкодження прикордонного стовпа і щитка з зображенням державного герба Республіки Білорусь у вигляді пробоїн від дробу, ймовірно, пострілом з мисливської рушниці", - йдеться в повідомленні білоруського прикордонного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-