Мінськ використовує біженців для гібридних атак на ЄС - Меркель

Мінськ використовує біженців для гібридних атак на ЄС - Меркель

Укрінформ
Режим Лукашенка використовує біженців з метою гібридних атак на Євросоюз, створюючи міграційний тиск на його східному кордоні.

Про це під час спільної пресконференції у Варшаві заявили прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький і канцлер ФРН Ангела Меркель, передає кореспондент Укрінформу.

Меркель закликала владу Білорусі гуманно ставитися до біженців, які зібралися на кордонах з Литвою і Польщею, та допустити до них міжнародні гуманітарні організації, насамперед Червоний Хрест.

“Треба допомогти цим біженцям, адже їх використовують як засіб тиску. Я сказала президенту Росії: на це не можна погоджуватися, бо за допомогою цих людей здійснюються гібридні атаки”, - розповіла Меркель.

Читайте також: ООН стурбована становищем мігрантів із третіх країн на кордоні ЄС та Білорусі

Водночас, за її словами, необхідно захищати зовнішні кордони ЄС - “як ми це робили в Греції". “Звичайно, це є завданням усіх членів ЄС”, - зазначила Меркель.

Своєю чергою Моравецький повідомив: “Ми маємо повну підтримку Єврокомісії, а також німецького уряду, для захисту Європи від нелегальної міграції”. Він додав, що у порівнянні з міграційною кризою кількарічної давнини, Польщі та Німеччині вдалося зблизити позиції з цього питання.

Читайте також: ЄС оголосив демарш Білорусі через ситуацію з нелегалами на кордоні

Як повідомлялося, Польща на початку вересня запровадила надзвичайний стан у 183 населених пунктах Підляського та Люблінського воєводств, які межують з Білоруссю, у зв’язку з напливом мігрантів.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-