МінТОТ установило виплати 72 українцям, яких Росія незаконно позбавила волі

МінТОТ установило виплати 72 українцям, яких Росія незаконно позбавила волі

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій установило виплати 72 українцям, незаконно позбавленим волі Російською Федерацією.

Як передає Укрінформ, відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Мінреінтеграції.

“Міжвідомча комісія з розгляду питань, пов’язаних з визнанням осіб такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України, та здійсненням заходів, спрямованих на їх соціальний захист, на своєму засіданні 16 вересня 2021 року ухвалила відповідні рішення щодо 72 українських громадян”, - інформує міністерство.

Зазначається, що йдеться про українців, які опинилися у полоні в різні роки з початку збройної агресії РФ - з 2014 року - та були звільнені або досі незаконно утримуються країною-окупантом та її окупаційними режимами.

Зокрема, шість родин незаконно ув’язнених окупаційною адміністрацією (або органами влади РФ) українських громадян, які наразі перебувають за ґратами, отримають по 100 тис. грн на правову допомогу.

Читайте також: Мінреінтеграції виплатило кошти ще трьом колишнім полоненим

Окрім цього, ще 66 українців, раніше звільнених з російського полону, визнані Міжвідомчою комісією такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії Росії проти України. Кожен з них також отримає одноразову грошову допомогу в розмірі 100 тис. грн.

Як повідомляв Укрінформ, 2 вересня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій виплатило одноразову грошову допомогу в розмірі 100 тисяч гривень 43 українцям, які перебували у полоні в різні роки з початку збройної агресії Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-