«Інтер» перевірять уп'яте через фільми з російськими акторами

«Інтер» перевірять уп'яте через фільми з російськими акторами

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила ПрАТ «Телеканал «Інтер» п’яту за рік перевірку через показ фільмів за участю осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Про це повідомляє пресслужба регулятора, передає Укрінформ.

Як наголосили у Нацраді, в ефірі телеканалу «Інтер» із 31 серпня по 12 вересня було зафіксовано 9 фільмів, які порушують вимогу Закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо заборони транслювати аудіовізуальні твори, у тому числі фільми, серед учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Йдеться про стрічки «Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Собака Баскервілів» за участю Микити Михалкова; «Взяти живим» за участі Йосипа Кобзона; «Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Двадцяте століття починається» і «Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона» за участю Бориса Клюєва; «Д’Артаньян і три мушкетери» за участю Михайла Боярського, Ірини Алфьорової, Аліси Фрейндліх, Олега Табакова і Бориса Клюєва; «Офіцери» за участю Василя Ланового; «Неймовірні пригоди італійців у Росії» за участю Валентини Тализіної; «Гостя з майбутнього» за участю Наталії Варлей, Валентини Тализіної і Бориса Щербакова; «Завтра була війна» за участю Віри Алентової.

Читайте також: Телеканали проходять «мовну перевірку» - на кого скарг найбільше

Зважаючи на виявлені моніторингом Національної ради факти, регулятор призначив ПрАТ «Телеканал «Інтер» позапланову безвиїзну перевірку. Вона буде проведена в період із 4 по 18 жовтня. Компанія має надати Нацраді до 5 жовтня визначений перелік документів для проведення перевірки.

Читайте також: Нацрада перевірить «Перший незалежний» на підставі інформації СБУ

Як повідомляв Укрінформ, 2 вересня Національна рада на засіданні призначала четверту позапланову безвиїзну перевірку телеканалу «Інтер» через демонстрування фільмів за участі акторів, яких внесено до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці. За період із 9 по 29 серпня в ефірі телеканалу транслювалися 12 таких фільмів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-