Нацрада перевірить «Перший незалежний» на підставі інформації СБУ

Нацрада перевірить «Перший незалежний» на підставі інформації СБУ

Укрінформ
Телеканал «Перший незалежний» буде перевірено на підставі інформації Служби безпеки України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Зазначається, що Служба безпеки України звернула увагу на структуру власності телеканалу «Перший незалежний» (ТОВ «Тайм медіа», м. Київ) і повідомила Національну раду про необхідність перевірити її. Для з’ясування, чи містить діяльність телеканалу суперечності із законом, Національна рада на засіданні 16 вересня призначила ліцензіату позапланову виїзну перевірку.

Читайте також: Верховний суд почав розглядати оскарження санкцій щодо «каналів Медведчука»

“У документах, які ТОВ «Тайм медіа» надало Національній раді, його власником зі 100% часткою зазначено ТОВ «Медіахолдинг новини». За інформацією ліцензіата, цією компанію володіють одразу 99 фізичних осіб, кожному з яких належить по 1%. Водночас, як зазначається, 98 із них передали всі свої частки в управління одній особі – Панченко Діані Віталіївні, яка також є одним із 99 співвласників компанії і вказана її кінцевим бенефіціарним власником. Таким чином, у наданих документах ліцензіат інформує лише про 99% володіння статутним капіталом компанії, які перебувають в управлінні та власності Панченко Діани. Тобто фактично інформація про повне 100% володіння компанією лишається невідомою”, - ідеться в повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що з огляду на ці факти Національна рада перевірить ТОВ «Тайм медіа», яке мовить на супутнику з логотипом «Перший незалежний», на дотримання частини четвертої статті 12 і пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

У Нацраді нагадали, що супутниковий телеканал «Перший незалежний» створений колишніми працівниками «ZIK», «112» і «NewsOne».

Читайте також: Депутата, який продав «Перший Незалежний» групі Медведчука, виключили з партії

Як повідомлялося, ТОВ «Медіахолдинг Новини», яке зараз володіє «Першим незалежним», створене 18 лютого 2021 року 100 працівниками «каналів Медведчука». Розмір внеску до статутного фонду склав 375 тисяч гривень, хоча статутний капітал ТОВ «Медіахолдинг Новини» складає 100 гривень.

23 лютого стало відомо, що співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний», який до того належав Роману Любицькому. Інформація про це розміщена в Єдиному державному реєстрі. Канал має ліцензію на цілодобове супутникове мовлення, видану 2019 року.

Сам Роман Любицький заявив, що не мав жодного стосунку до продажу каналу новоутвореній юридичній особі ТОВ «Медіахолдинг новини», яку створили 100 працівників «каналів Медведчука».

26 лютого почав мовити новий канал “Перший незалежний”, створений командою співробітників холдингу Тараса Козака. Однак в ефірі він пробув лише трохи більше як годину, раптово припинивши мовлення на супутнику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-