Як працюватимуть школи та виші з 20 вересня – роз'яснення Міносвіти

Як працюватимуть школи та виші з 20 вересня – роз'яснення Міносвіти

Укрінформ
У Міністерстві освіти і науки України повідомили, як працюватимуть заклади освіти з 20 вересня 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Міністерство освіти і науки.

«У разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката», - ідеться в повідомленні.

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено, якщо 100% працівників закладу освіти матимуть документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат.

Читайте також: Нові карантинні обмеження — у МОЗ пояснили, що змінилося

Зазначається, що сертифікат може підтверджувати: вакцинацію від COVID-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини (зелені сертифікати); негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції; одужання особи від зазначеної хвороби.

Строк чинності COVID-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19 однією дозою вакцини (жовті сертифікати) від дати введення дози становитиме 120 днів, двома дозами (зелений сертифікат) - 365 днів. COVID-сертифікат, що підтверджує негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, діятиме 72 години.

Читайте також: Вчителі початкових класів після сертифікації отримають 20% до зарплатиМіносвіти

Термін дії сертифіката про одужання від COVID-19 становитиме 180 днів.

«COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно. Чинність сертифіката має бути підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка порталу «Дія», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, на початок навчального року першу або другу дозу щеплення від COVID-19 отримали півмільйона освітян.

Фото: пресслужба МОН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-