В Україні щонайменше однією дозою щепили проти COVID-19 пів мільйона освітян

В Україні щонайменше однією дозою щепили проти COVID-19 пів мільйона освітян

Ексклюзив
Укрінформ
На початок навчального року першу або другу дозу щеплення від COVID-19 отримали півмільйона освітян.

Про це йдеться у відповіді Міністерства освіти та науки на запит Укрінформу.

"За оперативною інформацією місцевих органів управління освітою станом на 27 серпня 2021 року в країні вакциновано 501 899 (50,5%, повний та неповний курс вакцинації) працівників закладів дошкільної, загальної середньої освіти", - йдеться у відповіді.

Зазначається, що поріг у 65% вакцинованих освітян подолали Житомирська та Київська області (з урахуванням тих, хто отримав і поки одну, і вже дві дози). Найнижчий рівень вакцинації освітян, за даними МОН, у Запорізькій та Волинській областях.

Читайте також: ЮНІСЕФ закликає Україну прискорити вакцинацію, щоб не закривати школи

У міністерстві наголосили, що вакцинація від COVID-19 є добровільною. Водночас, як наголошують в МОН, відповідно до статті 10 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» громадяни України зобов'язані піклуватись про своє здоров'я та здоров'я дітей, не шкодити здоров'ю інших громадян, у передбачених законодавством випадках проходити профілактичні медичні огляди і робити щеплення.

Читайте також: Київ не закриватиме дитсадки та початкову школу у разі нової хвилі COVID-19 - Кличко

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів змінами до постанови № 1236 про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів умовою очної роботи шкіл установив вакцинацію 80% працівників закладу освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-