ЮНІСЕФ закликає Україну прискорити вакцинацію, щоб не закривати школи

ЮНІСЕФ закликає Україну прискорити вакцинацію, щоб не закривати школи

Укрінформ
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає уряд України та місцеву владу прискорити вакцинацію, адже від цього залежить проведення навчального процесу в очному режимі.

Про це йдеться в зверненні ЮНІСЕФ, яке є в розпорядженні Укрінформу.

"ЮНІСЕФ закликає уряд та місцеві громади зробити усе можливе, щоб школи в Україні залишалися відкритими у новому навчальному році. Школи повинні закриватись на карантин через пандемію в останню чергу та відкриватися найпершими, щоб забезпечити якісну освіту для більш ніж 4,2 мільйона українських школярів, які розпочинають навчання цього року. Цієї мети можна досягти шляхом прискорення вакцинації проти COVID-19, особливо серед освітян та батьків, та посилення необхідних заходів безпеки", - йдеться у зверненні.

В ЮНІСЕФ наголошують, що діти більше за інших страждають від наслідків пандемії COVID-19. Так, згідно з нещодавнім звітом ЮНЕСКО, ЮНІСЕФ, Світового банку та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), через карантинні заходи діти з уразливих категорій можуть мати набагато гірші результати в навчанні або повільніший прогрес, ніж очікувалося.

Читайте також: У гуртожитках Львівського університету Франка запрацюють пункти вакцинації

"Ще до пандемії діти із найбільш незахищених категорій в Україні не навчалися на одному рівні з однолітками. В останній доповіді Програми міжнародного оцінювання учнів (PISA) йдеться про те, що в Україні ще до початку пандемії учні, соціально-економічне становище яких є кращим, демонстрували кращі результати в навчанні (у середньому на 90 пунктів), ніж їхні однолітки з уразливих груп. Тому в разі закриття шкіл існує ризик посилення цих відмінностей у навчальних результатах, які вже існують в українській системі освіти", - йдеться у зверненні

В ЮНІСЕФ також наголошують, що освітяни мають залишатися пріоритетною групою у національній кампанії вакцинації, щоб мінімізувати ризики поширення COVID-19. Важливо, щоб діти та вчителі дотримувались безпечної дистанції, правил гігієни тощо.

Читайте також: Школи, дитсадки і виші в умовах пандемії: як організувати безпечне навчання

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні захворіло – 2 288 371 особа, одужало – 2 208 865 осіб, летальних випадків – 53 833. За добу 31 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 2075 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 153, медпрацівників – 52). За добу проти коронавірусної хвороби COVID-19 вакцинували 157 049 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-