Суддя Касмінін позивається до НАЗК

Суддя Касмінін позивається до НАЗК

Укрінформ
До суду надійшов позов судді КСУ Олександра Касмініна, яким він просить скасувати рішення Національного агентства з питань запобігання корупції про затвердження висновку про виявлення ознак правопорушення за результатами перевірки його декларації за 2020 рік.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва.

“Суд просять визнати протиправним та скасувати рішення НАЗК про затвердження висновку про виявлення ознак корупційного чи пов’язаного з корупцією правопорушення, складеного за результатами проведення повної перевірки декларації Олександра Касмініна за 2020 рік. Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що позивач просить ОАСК визнати протиправною та скасувати довідку про результати проведення повної перевірки декларації за 2020 рік поданої Касмініним.

Також позивач просить зобов’язати НАЗК відкликати з НАБУ висновок Нацагенства та матеріали повної перевірки його декларації.

Наразі ОАСК вирішує питання щодо відкриття провадження за цим позовом.

Читайте також: Зеленський підписав указ про конкурс на посаду судді КСУ за квотою Президента

Як повідомляв Укрінформ, раніше НАЗК виявило ознаки кримінального правопорушення (ст. 366-2 Кримінального кодексу України) у чотирьох деклараціях посадовців, зокрема судді Конституційного Суду України Олександра Касмініна і народного депутата Олександра Куницького.

Раніше повідомлялося, що Президент Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Тупицького та Касмініна суддями КСУ. Він зазначив, що документи скасовано за результатами "аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО".

Читайте також: В Україні не вистачає близько 2,5 тисяч суддів — Веніславський

Обидва звільнених судді оскаржили указ Президента у Верховному Суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-