В Україні не вистачає близько 2,5 тисяч суддів — Веніславський

В Україні не вистачає близько 2,5 тисяч суддів — Веніславський

Укрінформ
В Україні не вистачає близько 2,5 тисяч суддів, до кінця року кількість вакансій ще збільшиться.

Про це у програмі "На самом деле: Украина" телеканалу "Дом" заявив представник президента України в Конституційному суді Федір Веніславський, передає Укрінформ.

"Дійсно, близько 2,5 тис. вакансій вже, і до кінця року їх кількість збільшиться. Якраз протидії, які в залі Верховної Ради надавали наші політичні опоненти, свідчать про їхню зацікавленість в тому, щоб судова влада якомога довше залишалася в такому незаповненому, підвішеному стані", — сказав він.

Читайте також: Звільнення судді КСУ Касмініна: суд оголосив перерву до 9 вересня

Веніславський переконаний, що в Україні дуже багато якісних і порядних юристів, тому вакансії вдасться заповнити.

"І конкурси на посади суддів Апеляційного суду, Верховного суду свідчать про те, що професія судді на сьогоднішні є досить зажаданою, враховуючи й фінансову складову, і соціальні гарантії. Тому я впевнений, що вакансії будуть заповнені досить швидко професійними суддями", — зазначив він.

Читайте також: Штати та ЄС вітають закон про відновлення роботи ВККС: на черзі - Вища рада правосуддя

Веніславський наголосив, що головне в цьому процесі — забезпечити абсолютну довіру до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, "яка буде якраз займатися кваліфікаційним оцінюванням і перевіркою професійної компетентності судді".

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 29 червня, Верховна Рада ухвалила закон щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів, який передбачає вирішальну роль міжнародних експертів у її формуванні.

Зокрема, у законі враховано рекомендацію від Венеційської комісії про те, щоб вирішальний голос під час перевірки кандидатів на доброчесність був за міжнародними експертами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-