Звільнення судді КСУ Касмініна: суд оголосив перерву до 9 вересня

Звільнення судді КСУ Касмініна: суд оголосив перерву до 9 вересня

Укрінформ
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжить розгляд справи щодо оскарження Указу Президента України про скасування призначення судді КСУ Олександра Касмініна 9 вересня.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ВС у Фейсбуці.

«У судовому засіданні оголошено перерву. Розгляд справи буде продовжено 9 вересня 2021 року о 09:30», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що 30 червня під час продовження розгляду справи № 9901/97/21 за позовом Касмініна, у якому позивач просить визнати протиправним і скасувати Указ Президента від 27 березня 2021 року № 124/2021 «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» у частині скасування указу Президента України від 17 вересня 2013 року № 513 про призначення його (позивача) суддею КСУ, судова колегія заслухала пояснення представника Президента України, позивача та третю особу – представника КСУ щодо питань, які стосуються предмета позову.

Суд зобов’язав представника КСУ надати суду додаткові докази.

Читайте також: Справа Тупицького: Верховний Суд оголосив перерву до 14 липня

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента-втікача Віктора Януковича про призначення Тупицького та Касмініна суддями КСУ. Він зазначив, що документи скасовано за результатами «аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО».

Обидва звільнені судді оскаржили указ Президента у Верховному Суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-