Штати та ЄС вітають закон про відновлення роботи ВККС: на черзі - Вища рада правосуддя

Штати та ЄС вітають закон про відновлення роботи ВККС: на черзі - Вища рада правосуддя

Укрінформ
Західні партнери України вітають ухвалення закону про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів, що передбачає вирішальну роль міжнародних експертів у її формуванні.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє посольство США в Україні.

“США вітають ухвалення законопроєкту №3711-д за міжпартійної підтримки щодо відновлення ВККС... із врахуванням рекомендацій Венеційської комісії. Вітаємо Верховну Раду та керівництво України з важливим кроком на шляху до всеохопної судової реформи”, - йдеться у повідомленні.

У диппредставництві додали, що з нетерпінням чекають на першочергове ухвалення законопроєкту про реформування Вищої ради правосуддя, “щоб доповнити досягнення”.

Ухвалення документа також привітав голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

“Рішучий крок до фундаментальної реформи судової системи України зроблено Верховною Радою. Вітаємо ухвалення реформи Вищої кваліфікаційної комісії суддів, сподіваємось побачити остаточний текст законопроєкту №3711 відповідно до рекомендацій Венеційської комісії”, - написав Маасікас у Твіттері.

Дипломат зауважив, що Євросоюз готовий призначити незалежних експертів для підтримки відбору ВККС.

“Для всебічної судової реформи слід також реформувати Вищу раду правосуддя - відповідний законопроєкт є добре опрацьованим”, - наголосив він.

Читайте також: Формування ВККС, або Як українська судова реформа просунулася на крок уперед

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 29 червня, Верховна Рада ухвалила закон щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів, який передбачає вирішальну роль міжнародних експертів у її формуванні.

Зокрема, у законі враховано рекомендацію від Венеційської комісії про те, щоб вирішальний голос під час перевірки кандидатів на доброчесність був за міжнародними експертами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-