СБУ встановила двох підозрюваних у злочинній схемі з документами для моряків

СБУ встановила двох підозрюваних у злочинній схемі з документами для моряків

Укрінформ
У розслідуванні масштабної злочинної схеми оформлення дозвільних документів моряків встановили двох організаторів несанкціонованого втручання в роботу відповідного Державного реєстру.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба СБУ.

“За матеріалами кіберфахівців СБУ зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжних заходів”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, проведено додаткові обшуки за адресами проживання та в офісних приміщеннях учасників схеми. Виявлено нові докази їх протиправної діяльності: чорну бухгалтерію, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності.

СБУ також перевіряє причетність до оборудки колишніх та нинішніх високопосадовців морської галузі України.

Читайте також: СБУ запобігла розкраданню ₴300 мільйонів на закупівлі ноутбуків для вчителів

Як повідомляв Укрінформ, у липні цього року СБУ викрила і заблокувала механізм незаконного оформлення дозвільних документів моряків. Для реалізації оборудки зловмисники здійснювали несанкціоноване втручання у відповідний державний реєстр. За інформацією спецслужби, орієнтовний розмір неправомірної вигоди, яку злочинці отримували щороку сягав понад 150 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-