Венедіктова зустрілася у Нідерландах з родичами загиблих рейсу МН17

Венедіктова зустрілася у Нідерландах з родичами загиблих рейсу МН17

Ексклюзив
Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова під час робочого візиту до Нідерландів зустрілася у судовому комплексі “Схіпхол” з родичами загиблих рейсу MH17.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, зустріч відбулася, зокрема, з Антоном Котте, який втратив старшого сина, невістку і шестирічного онука, та Пітом Плугом, у якого в катастрофі загинули брат, невістка і племінник.

Венедіктова зустрілася з родичами загиблих рейсу МН17 / Фото: Ірина Драбок

Венедіктова висловила співчуття родичам та наголосила, що справа МН17 є для України однією з ключових пріоритетів в діяльності органів прокуратури.

Також вона підкреслила, що судові процеси, які відбуваються у Нідерландах щодо злочинів, вчинених в Україні в умовах збройного конфлікту, – надзвичайно важливі.

Після зустрічі вона разом з родичами загиблих пройшла до судової зали.

Сьогодні, 9 вересня, у судовому комплексі “Схіпхол” родичі загиблих рейсу МН17 продовжують свої виступи у суді.

Читайте також: Справа МН17: Росія відмовила у допиті Гіркіна та інших обвинувачених

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Венедіктова зустрілася з генпрокурором Нідерландів Тео Хофстее та його заступником і керівником спільної слідчої групи (JIT) у справі за фактом збиття літака рейсу МН17 Дігною ван Бутцелар.

Сторони обговорили питання міжнародно-правового співробітництва між відомствами та подальшу взаємодію у справі МН17.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: Суд у справі МН17: «І вони знають, що ми знаємо, що вони брешуть»

Міжнародна слідча група (JIT) дійшла висновку, що літак був збитий з зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську. Нині спільна слідча група шукає фото, відео та документи у Курську, звідки було відправлено “Бук”.

Читайте також: Донька загиблого у катастрофі МН17: Росіяни мають почути, що вони брешуть

19 червня 2019 року JITназвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК «Бук». Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу збройних сил РФ, глава «ГРУ ДНР» Сергій Дубинський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР».

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-