ВАКС ухвалив рішення про привід заступника голови ОАСК на засідання 15 вересня

ВАКС ухвалив рішення про привід заступника голови ОАСК на засідання 15 вересня

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд ухвалив здійснити привід заступника голови Окружного адміністративного суду Києва на судове засідання 15 вересня.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС, передає Укрінформ.

Як зазначається, у Вищому антикорупційному суді мало відбутися судове засідання з обрання запобіжного заходу заступнику голови Окружного адміністративного суду Києва. Проте підозрюваний, бувши належним чином викликаний, на нього не з'явився.

Читайте також: ВАКС дав ексголові суду на Тернопільщині 6 років в’язниці

Сторона захисту повідомила, що підозрюваний перебуває на лікарняному.

У ВАКС наголосили, що відповідно до ст. 138 Кримінального процесуального кодексу, факт лікування особи не є поважною причиною неприбуття на виклик слідчого судді.

"Водночас у слідчого судді ВАКС відсутні відомості про наявність у підозрюваного тяжкої хвороби або неможливість залишити заклад охорони здоров'я, в якому він лікується", - заявили у суді.

Тому слідчий суддя ухвалив здійснити привід підозрюваного у судове засідання 15 вересня на 12:45. Ухвала оскарженню не підлягає.

Читайте також: ВАКС передав в управління АРМА арештовані активи на ₴1,5 мільярда

Її виконання доручено відповідним підрозділам Національного антикорупційного бюро, а контроль за виконанням покладено на прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як повідомлялося, 17 липня 2020 року детективи НАБУ провели обшуки в приміщеннях Окружного адмінсуду Києва і Державної судової адміністрації.

За даними НАБУ, були оголошені підозри голові ОАСК, його заступнику і ще п'яти суддям цього суду, а також тодішньому голові Державної судової адміністрації.

Читайте також: Корупція в ОАСК: суд продовжив слідство у справі брата Вовка

За версією слідства, ці особи діяли в рамках злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їх роботі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-