ВАКС передав в управління АРМА арештовані активи на ₴1,5 мільярда

ВАКС передав в управління АРМА арештовані активи на ₴1,5 мільярда

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) за неповних два роки виніс ухвали про арешт і передачу в управління АРМА дороговартісних активів сукупною вартістю понад 1,5 мільярда гривень.

Про це повідомляє пресслужба Агентства з розшуку й менеджменту активів (АРМА) , передає Укрінформ.

Зокрема, серед переданих Агентству об’єктів – нафтопродуктопровід «Самара – Західний напрямок», майно двох ТЕЦ у Львівській області, 1000 залізничних напіввагонів, резиденція «Сухолуччя», акції ПрАТ «Газтранзит», 12 річкових барж та нерухомість у Києві площею понад 5 тисяч квадратних метрів.

“На всі зазначені активи АРМА обрало управителів, які зберігають економічну вартість арештованого майна та забезпечують надходження до державного бюджету. Лише управління залізничними вагонами за короткий час принесло державі понад 10 мільйонів гривень доходу”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Закон про реформу АРМА опублікували в «Голосі України»

Зазначається, що арешти, накладені ВАКС на активи, здебільшого відрізняються стабільністю, що дозволяє ефективніше управляти арештованим майном. Вказані активи є речовими доказами у кримінальних провадженнях, розслідуванням яких займається Національне антикорупційне бюро України.

В АРМА нагадують, що розшукують потенційно незаконні активи за запитами правоохоронних органів, які в ході розслідування корупційних та інших кримінальних злочинів можуть звертатися до суду щодо арешту та передачі активів в управління Агентству. Розпорядження АРМА таким майном, а також грошовими коштами, дозволяє зберегти та примножити економічну вартість арештованих активів до вироку суду.

Читайте також: АРМА за пів року передало в управління бізнесу активи на мільярд гривень

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня 2021 року в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України" опубліковано закон №1648-ІХ, який має на меті підвищити ефективність системи розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, а також збільшити надходження до держбюджету. 6 серпня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний закон, ухвалений Верховною Радою 14 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-