ВАКС дав ексголові суду на Тернопільщині 6 років в’язниці

ВАКС дав ексголові суду на Тернопільщині 6 років в’язниці

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) засудив до 6 років позбавлення волі колишнього голову Козівського районного суду Тернопільської області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці поінформувала Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) із посиланням на рішення колегії суддів ВАКС.

“2 вересня 2021 року колегія суддів Вищого антикорупційному суді оголосила вирок колишньому голові Козівського райсуду Тернопільської області та адвокату, викритим на отриманні $2 тис. неправомірної вигоди за винесення рішення на користь третьої особи про відмову у задоволенні подання кримінально-виконавчої інспекції про скасування її звільнення від покарання з випробуванням”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що суд взяв до уваги доводи прокурора САП та визнав осіб винними у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України.

Читайте також: Корупція в Харківській облраді: суд повторно призначив заставу підозрюваному адвокату

Так, згідно з вироком ВАКС, екссудді призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади протягом 3 років з конфіскацією майна. Водночас адвоката засуджено до 5 років позбавлення волі із забороною займатися адвокатською діяльністю строком на 2 роки з конфіскацією половини належного їй майна.

Як повідомлялося, 16 лютого 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро викрили голову Козівського районного суду Тернопільської області під час отримання неправомірної вигоди у розмірі понад 54 тис. грн. Суддя вимагав та отримав через посередника (адвоката) гроші за ухвалення рішення про відмову у задоволенні клопотання про скасування іспитово-випробувального терміну відносно заявника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-