Корупція в Харківській облраді: суд повторно призначив заставу підозрюваному адвокату

Корупція в Харківській облраді: суд повторно призначив заставу підозрюваному адвокату

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд України вдруге обрав запобіжний захід адвокату Руслану Танабашу, який є одним із підозрюваних у справі про хабар в більш як 1 млн грн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця ВАКС Олеся Чемерис.

«Апеляційна палата (ВАКС - ред.) скасувала рішення першої інстанції, тому воно надійшло нам на повторний розгляд. Слідча суддя знову призначила підозрюваному заставу в розмірі 713 тис. грн. Носіння електронного засобу контролю в обов’язках немає», - зазначила Чемерис.

Перше рішення про заставу, як стало відомо з судових документів, Апеляційна палата суду скасувала 12 серпня. Підставою для оскарження ухвали стало процесуальне порушення: клопотання прокурорів про застосування запобіжного заходу, відправлене електронною поштою, не містило електронного цифрового підпису.

Читайте також: Голову Харківської облради, підозрюваного у хабарництві, звільнили з посади

Як повідомляв Укрінформ, заступника голови Харківської обласної ради Андрія Малиша (від ОПЗЖ) та адвоката Руслана Танабаша, якого називають пособником, викрили на хабарі 1 млн 50 тис. грн. Гроші вимагали від директора комунального підприємства, підпорядкованого облраді, за те, щоб той залишився на посаді. Гроші передавалися чотирма траншами, негласні слідчі дії НАБУ тривали з січня 2021 року.

Фігурантам оголосили підозри за ч.4 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за попередньою змовою групи осіб) Кримінального кодексу України.

У НАБУ 23 липня заявили, що перевіряють можливу причетність до злочину інших посадових осіб облради, зокрема, у відомстві підтвердили, що проводилися обшуки в кабінеті голови облради та в нього вдома.

24 липня затриманому заступнику голови облради ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді застави в 4,75 млн грн. Наступного дня затриманому адвокату обрали запобіжний захід – також заставу в розмірі понад 700 тис. грн.

Читайте також: Голову Харківської облради, підозрюваного в отриманні хабаря, виключили з фракції «Слуга народу»

4 серпня голові облради Артуру Товмасяну оголосили про підозру в отриманні 1,05 млн грн хабаря. Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в сумі 2,9 млн грн. Всі застави за підозрюваних були внесені.

17 серпня Товмасян написав заяву про складення повноважень голови облради і підписав розпорядження про скликання позачергової сесії на 19 серпня, на ній його звільнили з посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-