Голову Харківської облради, підозрюваного в отриманні хабаря, виключили з фракції «Слуга народу»

Голову Харківської облради, підозрюваного в отриманні хабаря, виключили з фракції «Слуга народу»

Укрінформ
Голову Харківської обласної ради Артура Товмасяна, підозрюваного у справі отримання хабаря в сумі понад 1 млн грн, виключили з фракції "Слуги народу".

Про це повідомив на брифінгу заступник голови Харківської ОДА та член фракції "Слуга народу" Роман Семенуха, передає кореспондент Укрінформу.

"Дев'ять членів фракції були присутні очно. Частина, п'ять чи шість депутатів, - у ZOOM. Товмасяна на засіданні не було. Його виключили одностайно", - заявив Семенуха.

За його словами, Товмасян написав звернення до фракції з проханням призупинити його членство у фракції.

Своєю чергою Товмасян зазначив у Фейсбуці, що написав заяву про тимчасовий вихід із обласної фракції "Слуга народа", оскільки розуміє, що процес доведення непричетності до злочину може затягнутися.

«Детективи НАБУ вручили мені сьогодні підозру. Свою непричетність тепер буду вимушений доводити у встановленому законодавством порядку. Наявність підозри не свідчить про наявність доведеної вини. Розуміючи, що цей процес може затягнутися, я написав заяву про тимчасовий вихід із обласної фракції "Слуга народа"», - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня слідчі НАБУ та САП вручили голові Харківської обласної ради Артуру Товмасяну підозру в одержанні неправомірної вигоди у 1,05 млн грн.  

22 липня слідчі НАБУ за ухвалою суду проводили обшуки у голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна, обраного від партії "Слуга народу", та заступника голови обласної ради Андрія Малиша, обраного від ОПЗЖ.

Читайте також: Справа про хабар у Харківській облраді: під варту взяли другого підозрюваного

24 липня Малишу та адвокату-посереднику повідомили про підозру і обрали арешт як запобіжний захід. 28 липня Малиш вийшов із Харківського СІЗО після внесення застави у 4,7 млн грн.

Ексголова Харківської РДА Артур Товмасян очолює Харківську обласну раду з жовтня 2020 року. Йому 40 років, має юридичну та економічну освіту.

Фото: facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-