Справа про мільйонний хабар: голові Харківської облради оголосили підозру

Справа про мільйонний хабар: голові Харківської облради оголосили підозру

Укрінформ
Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури спільно з детективами НАБУ повідомили голові Харківської обласної ради про підозру у справі щодо одержання неправомірної вигоди у розмірі 1,05 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба НАБУ

“4 серпня 2021 року прокурор САП за дорученням виконувача обов’язків генерального прокурора спільно з детективами НАБУ повідомили голові Харківської обласної ради про підозру в одержанні неправомірної вигоди у 1,05 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

Дії посадовця кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди).

За версією слідства, на початку цього року голова Харківської облради у змові зі своїм заступником вимагав та одержав неправомірну вигоду у 1,05 млн грн за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська облрада.

“Впродовж першого півріччя 2021 року посадовці отримали вказану суму коштів чотирма траншами, у тому числі за посередництва спільника адвоката”, - зазначили у НАБУ.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Згідно з даними сайту Харківської обласної ради, її очолює Артур Товмасян. 

Як повідомлялося, детективи НАБУ 22 липня провели обшук у Харківській облраді. Слідчі дії відбувалися у справі про отримання хабаря в сумі 1 млн 50 тис. грн. Підозру тоді оголосили заступнику голови Харківської обласної ради та його адвокату.

Читайте також: Справа про хабар у Харківській облраді: під варту взяли другого підозрюваного

За версією слідства, гроші вимагали від директора комунального підприємства за те, щоб той залишився на посаді. Гроші передавалися чотирма траншами, негласні слідчі дії НАБУ тривали ще з січня.

У НАБУ 23 липня заявили, що перевіряють можливу причетність до злочину інших посадових осіб облради, зокрема, у відомстві підтвердили, що проводилися обшуки в кабінеті голови облради та в нього вдома.

24 липня затриманому заступнику голови облради ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 4,75 млн грн застави. Другому підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі більше 700 тис. грн.

Фото: nabu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-