Україна може перейти до «червоної» зони не раніше листопада – головний санлікар

Україна може перейти до «червоної» зони не раніше листопада – головний санлікар

Укрінформ
Через погіршення епідемічної ситуації найближчим часом Україна може вийти з "зеленої" зони.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми "Сніданок з 1+1" сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Ситуація дійсно погіршується в переважній кількості областей, і ми вже бачимо, що найближчим часом Україна все ж таки вийде з зеленої зони, і ми будемо вимушені запровадити саме жовту зону, де більш жорсткі обмеження по відвідуванню масових заходів або відвідуванню спортивних залів. Але кожна нова зона, наприклад, жовта або помаранчева, покликана не допустити тотального локдауну в країні, тобто переходу до червоної зони", - сказав Кузін.

Читайте також: Буковина може «перескочити» жовту та одразу опинитися в помаранчевій зоні

Зараз, за його словами, чіткої дати локдауну немає. Втім, якщо казати про перехід до червоної зони епіднебезпеки, то на переконання головного державного санітарного лікаря, це може статися не раніше листопада.

"Якщо ми будемо казати про червоний рівень епіднебезпеки, то на моє переконання він буде не раніше, ніж листопад місяць", - сказав Кузін.

Читайте також: Сплеск коронавірусу в Україні прогнозують на осінь

Головний держсанлікар нагадав, що зараз в Україні діє адаптивний карантин, втім перехід до наступних рівнів епіднебезпеки залежить від того, наскільки громадяни дотримуються протиепідемічних правил та вакцинуються проти COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, за добу 5 вересня зафіксовано 773 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19, зокрема у 62 дітей. За весь час пандемії в Україні захворіла 2 298 307 осіб, одужало – 2 213 177. Всього зареєстровано 54 001 летальний випадок, проведено ПЛР-тестувань – 12 108 589.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-