У Литву прибув український гумвантаж для облаштування кордону

У Литву прибув український гумвантаж для облаштування кордону

Фото
Укрінформ
Гуманітарний вантаж, направлений Україною для безпекових потреб Литовської Республіки, дістався місця призначення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"2 вересня гуманітарний вантаж, направлений Україною для безпекових потреб Литовської Республіки, дістався місця призначення та пройшов всі необхідні митні процедури", - йдеться у повідомленні.

Як нагадали у ДСНС, понад 48 тонн гуманітарної допомоги були направлені 1 вересня із України до Литви. 14 серпня доставили 38 тонн вантажу.

Читайте також: Україна направила до Литви майже 50 тонн гумдопомоги для облаштування кордону

"Це – перший та другий етапи допомоги з трьох запланованих, яку Україна направляє відповідно до указу Президента Володимира Зеленського та розпорядження Кабінету Міністрів", - зауважили у ДСНС.

Допомога сприятиме посиленню охорони кордонів Литви від нелегальних мігрантів.

Читайте також: НАТО направляє до Литви групу з протидії гібридним операціям

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не буде затримувати нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Євросоюзу.

За даними МВС Литви, з початку 2021 року близько 4000 мігрантів нелегально перетнули кордон з Білоруссю. Це в декілька разів більше, ніж за весь 2020 рік. Серед мігрантів особливо багато вихідців з Іраку, Ірану і Сирії. На початку серпня польоти з Іраку до Мінська було припинені.

У липні в Литві оголосили режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації. Вільнюс звинуватив Мінськ у "гібридній агресії".

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-