Україна направила до Литви майже 50 тонн гумдопомоги для облаштування кордону

Україна направила до Литви майже 50 тонн гумдопомоги для облаштування кордону

Фото, відео
Укрінформ
Україна у середу направила Литовській Республіці більше як 48 тонн гуманітарної допомоги для безпекових потреб.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ДСНС.

“Більше 48 тонн гуманітарного вантажу відправилися сьогодні, 1 вересня, із України до Литви. Це другий етап допомоги з трьох, яку Україна направляє відповідно до Указу Президента Володимира Зеленського та розпорядження Кабінету Міністрів”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, ця допомога сприятиме посиленню охорони кордонів Литви від нелегальних мігрантів.

Цей вантаж супроводжує група співробітників ДСНС, які мають передати його представникам Служби охорони державного кордону при Міністерстві внутрішніх справ Литви.

Читайте також: Україна відправила до Литви дріт для охорони кордонів від напливу мігрантів

У ДСНС поінформували, що раніше литовській стороні було доставлено та передано першу частину гуманітарного вантажу, загальною вагою більше як 38 тонн.

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня автомобілі ДСНС із гуманітарним вантажем для посилення охорони кордонів від нелегальних мігрантів дісталися Литовської Республіки.

Наприкінці травня Лукашенко заявив, що Мінськ більше не буде затримувати нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Євросоюзу.

За даними МВС Литви, з початку 2021 року близько 4000 мігрантів нелегально перетнули кордон з Білоруссю. Це в кілька разів більше, ніж за весь 2020 рік. Серед мігрантів особливо багато громадян Іраку, Ірану і Сирії. На початку серпня польоти з Іраку до Мінська було припинено.

У липні в Литві оголосили режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації. Вільнюс звинуватив Мінськ у "гібридній агресії".

Фото, відео: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-