Україна відправила до Литви дріт для охорони кордонів від напливу мігрантів

Україна відправила до Литви дріт для охорони кордонів від напливу мігрантів

Фото
Укрінформ
Україна відправила Литовській Республіці гуманітарну допомогу для посилення охорони кордонів від нелегальних мігрантів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

“Більше 38 тонн гуманітарного вантажу відправилися сьогодні, 12 серпня, із України до Литви. Це перший етап допомоги з трьох, яку Україна направляє відповідно до Указу Президента Володимира Зеленського та розпорядження Кабінету Міністрів”, - ідеться в повідомленні.

“Вантаж супроводжує група співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які мають передати його представникам Служби охорони державного кордону при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки”, - інформують в ДСНС.

Читайте також: Українські добровольці готові допомогти Литві у гібридній війні - експерт

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Євросоюзу. На початку липня Вільнюс оголосив у країні режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації. Литва першою звинуватила Мінськ у "гібридній агресії".

За даними МВС Литви, з початку 2021 року понад 4000 мігрантів нелегально перетнули кордон з Білоруссю. Це в декілька разів більше, ніж за весь 2020 рік. Серед мігрантів особливо багато громадян Іраку, Ірану і Сирії. На початку серпня польоти з Іраку до Мінська були призупинені.

Читайте також: Навалу мігрантів до Литви організував Кремль, щоб вплинути на Брюссель - експерт

Після цього прикордонникам Литви були дані повноваження не пропускати нелегальних мігрантів через кордон у недозволених місцях, в тому числі із застосуванням сили.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-