Вбивство Шеремета: суд поїде 21 вересня на місце зберігання доказів

Вбивство Шеремета: суд поїде 21 вересня на місце зберігання доказів

Укрінформ
Шевченківський районний суд міста Києва продовжить розгляд справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета 21 вересня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Судовий розгляд відкладено на 21 вересня. Будемо організовувати у цей день виїзне судове засідання. Збираємося тут, у суді, об 11:00 і будемо організовувати прибуття до місця знаходження речових доказів», - поінформувала головуюча суддя Оксана Голуб.

Необхідність проведення виїзного судового засідання пов’язана з тим, що суд у цій справі знаходиться на етапі дослідження речових доказів від прокуратури, а деякі речові докази у справі є габаритними, зокрема, це кузова автомобілів.

Читайте також: Суд у справі Шеремета дослідив фрагменти вибухівки

Також під час засідання у четвер, 2 вересня, сторони процесу дослідили низку речових доказів, вилучених під час проведення обшуку в обвинувачених у справі Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко.

Окремо суд дослідив дві книги з назвами «Войсковая разведка» та «Розвідувально-пошукові дії», які були вилучені під час обшуку за місцем проходження військової служби ще однієї обвинуваченої у справі - Яни Дугарь.

Як повідомляв Укрінформ, Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр лікарю та волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь та ветерану АТО Андрію Антоненку.

Читайте також: Обвинувачувана у справі Шеремета лікар Кузьменко вийшла на роботу - активісти

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

Яна Дугарь звільнена під заставу. Антоненко зараз перебуває під цілодобовим домашнім арештом, Кузьменко - під нічним домашнім арештом.

Водночас у січні 2021 року було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема Шеремета. Колишній співробітник білоруського загону спецпризначення Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-