Обвинувачувана у справі Шеремета лікар Кузьменко вийшла на роботу - активісти

Обвинувачувана у справі Шеремета лікар Кузьменко вийшла на роботу - активісти

Оновлено
Укрінформ
Обвинувачувана у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, лікар і волонтер Юлія Кузьменко вперше із грудня 2019 року приїхала на свою роботу у Науково-практичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ, і тепер на неї чекає адаптація до робочого процесу та відновлення практичних навичок.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні на Фейсбук-сторінці Free Dr Kuzmenko.

«Сьогодні нарешті Юлія почала важкий шлях повернення до своєї професійної діяльності! Відсьогодні на Юлію чекає адаптація до робочого процесу, відновлення практичних навичок та, звичайно ж, зустріч з рідним колективом Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, який увесь цей час підтримував та чекав на неї», - йдеться у повідомленні.

За інформацією активістів, у вівторок Кузьменко змогла приїхати на свою роботу і зайти в ангіоопераційну, де виконують найтонші втручання в серця дітей заради їх порятунку.

«Поки що (Кузьменко вийшла на роботу – ред.) не в статусі оперуючого хірурга, але ми впевнені - це станеться незабаром! Найближчим часом будуть вирішені всі юридичні моменти, і лікар зможе робити те, для чого він існує – лікувати», - уточнюється у повідомленні.

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

13 грудня 2019 року Печерський райсуд обрав Кузьменко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.

Читайте також: Суд у справі Шеремета дослідив експертизу «ходи Кузьменко»

14 лютого минулого року адвокат Кузьменко Тарас Безпалий сказав на одному із судових засідань, що за той період, що його підзахисна перебуває під вартою, вона не провела близько 40 операцій маленьким пацієнтам.

28 квітня минулого року Безпалий уточнив, серед іншого, що Кузьменко через тримання її під вартою не змогла пройти переатестацію і не змогла захистити докторську.

Читайте також: Засідання суду у справі Шеремета призначили на 17 серпня — активісти

11 серпня минулого року Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід Кузьменко із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

4 серпня 2021 року суд змінив запобіжний захід обвинуваченій у цій справі Юлії Кузьменко з цілодобового на нічний домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-