Суд у справі Шеремета дослідив експертизу «ходи Кузьменко»

Суд у справі Шеремета дослідив експертизу «ходи Кузьменко»

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва під час розгляду справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета досліджував матеріали справи, надані прокурором, серед яких була експертиза ходи щодо однієї з обвинувачених у справі Юлії Кузьменко.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив адвокат іншої обвинуваченої у цій справі, Яни Дугарь, Віталій Коломієць.

“Сьогодні розглядали експертизу ходи по Юлії Кузьменко, там, де (брав участь у роботі над документом британський експерт Айван — ред.) Бірч. Ми її детально розбирали, і встановили, що рівень цієї умовності (доказів — ред.), до якої вдався Бірч, складає 15 %. Тобто, ймовірність того, що це — Юлія Кузьменко (на відео, які під час слідства надавалися для проведення експертизи, становить — ред.), 15 %. На підставі цих 15 % Бірч дав висновок про “умовну достатність” (доказів — ред.)”, - сказав адвокат.

Читайте також: Суд у справі Шеремета вивчає докази, надані прокурором

Як зазначив Коломієць, також учасники засідання після дослідження цієї експертизи перейшли до перегляду додатків до неї.

За його словами, наступне засідання у цій справі призначено на середу на 11:00, і на ньому учасники процесу планують додивитися низку відеозаписів і перейти до вивчення однієї з експертиз щодо Дугарь.

Читайте також: Справа Шеремета: суд вивчив записи з камер відеоспостереження

Як повідомлялося, Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

30 квітня 2021 року Шевченківський райсуд Києва змінив запобіжний захід для обвинувачуваного у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-