Сьогодні в Україні - початок нового навчального року

Сьогодні в Україні - початок нового навчального року

Укрінформ
Сьогодні в Україні початок нового навчального року – День знань.

Про це повідомляє Укрінформ.

Президент Володимир Зеленський привітав учнів, студентів, батьків і педагогів із початком навчального року та закликав працювати над репутацією України як країни мудрості й інтелектуалів. Про це він написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

"Школярів, студентів, їхніх батьків, а також усіх вчителів і лекторів – з 1 вересня! Працюймо над тим, щоб в усьому світі Україна мала репутацію країни мудрості та інтелектуалів!", - зазначив Зеленський.

Пізніше у дописі на Телеграм-каналі Глава держави додав, що зараз багато людей ще не зовсім відчувають, які фундаментальні зміни у глобальному світі можливі вже найближчими десятиліттями. За його словами, нові технології, економічні процеси, соціальні відносини – все розвивається дуже стрімко й створює раніше небачені виклики для держав, бізнесу та успіху кожної людини.

Читайте також: З 1 вересня реформа Нової української школи стартує у пілотних п’ятих класах

Президент переконаний, що для адаптації до такої трансформації треба не просто здобути певні знання й компетенції, а зробити досконалим власне вміння навчатися й завжди шукати нові знання, не зупинятися.

"Держава виконує свою частину завдання. Ми оновлюємо школи по всій країні й за найближчі роки зробимо освітню інфраструктуру України справді сучасною. Уряду поставлена чітка вимога щороку забезпечувати зростання державних видатків на освітню галузь. Це має бути враховано й при підготовці бюджету-2022", - заявив Зеленський.

Крім того, він нагадав, що вже запрацювала програма «Здорова Україна», значна частина якої присвячена саме активностям школярів і студентів.

Читайте також: Школа в умовах карантину: МОН дало роз’яснення про особливості навчання

Глава держави запевнив, що культура спорту і здоров'я – це те, чого також потрібно навчатися, щоб мати якісне життя, та пообіцяв, що умови для цього держава гарантує.

"Але ключове – це мотивація. Її неможливо забезпечити рішенням будь-якої посадової особи чи реалізацією будь-якої реформи. Мотивація навчати й навчатися – це завжди найбільша інвестиція у фаховість людини. Тож саме цього й хочеться побажати сьогодні кожному. Не імітуйте навчання, будьте відкритими для нового та шукайте для себе тим більше освіти, чим більше успіху хочете досягти в житті", - підкреслив Президент.

У свою чергу Голова Верховної Ради Дмитро Разумков побажав учням та студентам у новому навчальному році підкорити нові вершини та досягти омріяної мети, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу парламенту

“Розпочинається навчальний рік та новий етап навчання. Чимало учнів та студентів сьогодні вперше переступлять поріг своїх навчальних закладів та розпочнуть важливий період у житті. Упродовж навчання школярі та студенти здобувають знання, знаходять друзів, припускаються помилок та вчаться виправляти їх. А педагоги із кожним навчальним роком отримують новий досвід та вдосконалюють свій фах. Усе це є невід’ємними складниками того середовища, де формується світогляд наших дітей і майбутнє країни”, - йдеться у привітанні Голови ВР з нагоди Дня знань.

Із Днем знань учнів і студентів привітав також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

Читайте також: Шкарлет назвав області з найбільшим відсотком вакцинованих освітян

“Щиро вітаю вас зі святом 1 вересня – з Днем знань! З новим навчальним роком, який Україна розпочинає в такому очікуваному й нарешті повноцінному очному форматі”, - йдеться у дописі.

Шкарлет побажав кожному учню і студенту “не боятися помилок, не зупинятися на півдорозі, й нехай ваші шкільні та університетські роки будуть сповнені відкриттями, досягненнями та перемогами. Вірте в себе, ставте перед собою максимально амбітні цілі, і ви обов'язково їх досягнете”.

Торік, у зв’язку з пандемією коронавірусу, початок нового навчального року пройшов без традиційного свята Першого дзвоника.

Нині всі регіони України віднесені до «зеленого» рівня епідемічної небезпеки. Отже, школи з 1 вересня почнуть вчитися у звичайному режимі, далі все залежить від епідеміологічної ситуації – про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 26 серпня. А навчальний процес має відбуватися з дотриманням усіх протиепідемічних заходів, підкреслив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Напередодні 1 вересня батьків закликали поговорити з дітьми про безпеку

Але формат навчання залежить не тільки від того, в якій зоні буде знаходитися навчальний заклад. Якщо не менше 80% шкільного персоналу пройшли курс вакцинації, такі школи зможуть приймати учнів навіть у "червоній" зоні. Якщо ж вакциновано менше ніж 20% персоналу, у випадку переходу регіону із "зеленої" в іншу зону карантину навчальний заклад має перейти на дистанційне навчання.

Міністерство освіти рекомендує школам цього року не відмовлятися від лінійки, але радить проводити її в скороченому вигляді та з урахуванням соціальної дистанції. Водночас адміністрація навчальних закладів може сама приймати рішення щодо доцільності проведення лінійки.

Читайте також: У закладах освіти Києва з 1 вересня діятиме низка заборон для запобігання СOVID-19

Перший урок у новому навчальному році Міносвіти рекомендує присвятити святкуванню 30-ї річниці Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-