У Стамбулі помолилися за Україну та її захисників

У Стамбулі помолилися за Україну та її захисників

Відео
Укрінформ
У Стамбулі, у храмі Святого Миколая, який належить до Вселенського Патріархату, відбулася літургія з нагоди 30-річчя відновлення Незалежності України та до Дня пам'яті захисників. 

Як повідомляє Укрінформ, трансляція богослужіння велася на сторінці Генконсульства України в Стамбулі у Фейсбуці.

Під час богослужіння, яке правили українською мовою, молилися за майбутнє України, її захисників та за упокій душі полеглих воїнів.

«З благословення Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія в храмі Святого Миколая розпочалася Божественна Літургія українською мовою з нагоди 30-річчя відновлення Незалежності України. Сьогодні ми також молитимемося за наших захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни», - йдеться у дописі.

За інформацією Генконсульства, напередодні українська громада і дипломати вшанували пам’ять представника екзильного уряду УНР в Туреччині Володимира Мурського та поклали квіти до місця його поховання. Генконсул Олександр Гаман привітав присутніх із 30-річчям відновлення Незалежності України та відзначив роль Мурського в історії українського державотворення, його внесок у боротьбу за незалежність, становлення помісної Православної церкви України.

Читайте також: Варфоломію подарували вишиванку та футболку української збірної на Євро-2020

Як повідомлялося, 29 серпня українці вшановують День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Загальнонаціональна хвилина мовчання відбулася о 10.00.

У День пам’яті захисників України обмежено трансляції розважальних програм радіо і телебачення.

Фото: facebook.com/discoveringyenikoy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-