Варфоломію подарували вишиванку та футболку української збірної на Євро-2020

Варфоломію подарували вишиванку та футболку української збірної на Євро-2020

Фото
Укрінформ
Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко під час зустрічі із Вселенським патріархом Варфоломієм у Стамбулі подарував патріарху українську вишивану сорочку та футболку форми національної збірної.

Як передає Укрінформ, про це Павелко повідомив у Фейсбуці.

“Перебуваючи у Стамбулі, мав честь зустрітися із Вселенським патріархом Варфоломієм, який нещодавно й сам приїздив до України та вітав нашу державу з 30-річчям проголошення Незалежності... Не порушуючи традицію, презентував Вселенському патріарху Варфоломію два подарунки: українську вишивану сорочку й особливо цінний наш футбольний сувенір - футболку форми національної збірної, яка під час Євро-2020 стала невербальною нотою до всього світу про самоствердження неподільної України, дякуючи своєму дизайну з мапою країни та гаслами «Слава Україні!», «Героям Слава!». На подарунку гравці нашої головної команди залишили свої підписи”, - йдеться у дописі.

Павелко також розповів, що передувала особистій аудієнції зі Вселенським патріархом Варфоломієм важлива в його житті подія - вінчання з дружиною Катериною у Константинопольській православній церкві. Подружжя отримало від предстоятеля благословення.

Як повідомляв Укрінформ, 20-24 серпня Вселенський патріарх Варфоломій перебував із візитом в Україні на запрошення Президента Зеленського з нагоди 30-річчя Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-