Україна евакуювала загалом понад 600 осіб із Афганістану – Єрмак

Україна евакуювала загалом понад 600 осіб із Афганістану – Єрмак

Фото
Укрінформ
Україна евакуювала загалом понад 600 людей з Афганістану — як українців так і іноземних громадян.

Як передає Укрінформ, про це написав голова Офісу Президента Андрій Єрмак у Фейсбуці.

“ Крім наших співвітчизників рятували й іноземців – тих, хто опинився у небезпеці. Серед них – журналісти та правозахисники, жінки й діти. Загалом ми вже вивезли понад 600 людей”, - написав Єрмак.

Він уточнив, що на звернення партнерів із проханням про порятунок їхніх громадян Україна евакуювала репортерів міжнародних видань, зокрема Globe and Mail, WSJ, USA Today, Stars and Stripes.

“Через напружену ситуацію, що склалась в Афганістані, нашим хлопцям довелося прориватися у місто і так само вертатись в умовах сильної протидії, виводячи цивільних із собою до місця евакуації. Обійшлося без втрат, і всі наші живі та здорові. Операцію було цілком і повністю підготовлено та проведено силами українського Головного управління розвідки”, - повідомив голова ОПУ.

Читайте також: Операцію з евакуації українців із Кабула здійснила розвідка — Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, у суботу три літаки евакуювали близько 360 людей з Кабула, з них, за даними Міноборони, 80 - громадяни України. Перший борт вже приземлився у Києві.

На території Афганістану, станом на 27 серпня, залишалося понад 230 осіб, які є громадянами України або їхніми родичами.

В аеропорту Кабула панує хаос відтоді, як 15 серпня таліби захопили афганську столицю і проголосили утворення Ісламського емірату Афганістан. Багато країн, зокрема Україна, відправляють у Кабул літаки для евакуації громадян.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-