Українські літаки вивезли з Кабула близько 360 осіб – МЗС

Українські літаки вивезли з Кабула близько 360 осіб – МЗС

Фото
Укрінформ
На борту трьох літаків, які беруть участь в евакуації людей із Кабула, перебуває близько 360 людей, з них 80 - громадяни України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін під час брифінгу в аеропорту «Бориспіль».

«На сьогодні планується посадка трьох бортів, де є близько 360 людей. За попередньою інформацією Міністерства оборони, на борту 80 громадян України. Є ще громадяни, які мають посвідки на постійне проживання в Україні», - сказав Єнін.

За його словами, точні дані щодо евакуйованих оприлюднять після процедури перевірки документів.

«До нас звертаються міжнародні партнери з тим, щоб ми надали допомогу в евакуації їхнім громадянам. Для нас пріоритетом є громадяни України, але коли є вільні місця ми надаємо допомогу нашим міжнародним партнерам», - підкреслив заступник міністра.

Він уточнив, що людей забирали два цивільних літаки і один військовий.

У Києві приземлилися ще два літаки з Афганістану / Фото: Каріна Бугайченко, Суспільне

«Один літак вже сів — це цивільний борт. Так само найближчі 1-2 години очікується посадка третього борта. Це був цивільний борт. Через те, що немає прямого зв’язку, вони рухалися через Ісламабад, через Пакистан, з Пакистану людей забирали два цивільні борти і один військовий», - розповів Єнін.

Він підкреслив, що ця евакуація засвідчила, що людське життя в пріоритеті Української держави.

Читайте також: Штати знищили ватажка «ІДІЛ», який може бути причетним до теракту в Кабулі

Як повідомляв Укрінформ, на території Афганістану, станом на 27 серпня, залишається понад 230 людей, які є громадянами України або їхніми родичами.

В аеропорту Кабула панує хаос відтоді, як 15 серпня таліби захопили афганську столицю і проголосили утворення Ісламського емірату Афганістан. Багато країн, зокрема Україна, відправляють у Кабул літаки для евакуації громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-