Операцію з евакуації українців із Кабула здійснила розвідка — Єрмак

Операцію з евакуації українців із Кабула здійснила розвідка — Єрмак

Укрінформ
Всі громадяни України з Кабула були евакуйовані завдяки роботі представників Головного управління розвідки Міноборони України. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів голова Офісу Президента Андрій Єрмак під час брифінгу в аеропорту "Бориспіль".

“Хочу сказати, що, дійсно, сьогодні весь світ побачив, які герої наші співробітники Головного управління розвідки, які провели блискучу операцію. Я думаю, що якісь деталі ми зможемо згодом розповісти. Ці люди, на жаль, не можуть навіть перед вами з’явитися з відкритими обличчями, тому що це розвідка. Але повірте, вони - дійсно герої. Вони за своїм професіоналізмом випереджають дуже професійні спецслужби інших країн, які це визнають”, - заявив Єрмак.

Читайте також: В ООН очікують близько 500 тисяч біженців з Афганістану до кінця року

Він акцентував, що всі літаки та всі люди, яких було евакуйовано з Кабула, перебували в дуже небезпечній ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу три літаки евакуювали близько 360 людей з Кабула, з них, за даними Міноборони, 80 - громадяни України. Перший борт вже приземлився у Києві.

На території Афганістану, станом на 27 серпня, залишалося понад 230 осіб, які є громадянами України або їхніми родичами.

Читайте також: Франція завершила евакуацію громадян з Афганістану

В аеропорту Кабула панує хаос відтоді, як 15 серпня таліби захопили афганську столицю і проголосили утворення Ісламського емірату Афганістан. Багато країн, зокрема Україна, відправляють у Кабул літаки для евакуації громадян.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-