Стерненко оскаржив вирок Одеського апеляційного суду

Стерненко оскаржив вирок Одеського апеляційного суду

Укрінформ
Сергій Стерненко подав до Верховного суду касаційну скаргу на вирок Одеського апеляційного суду, який 31 травня визнав його винним у незаконному зберіганні бойового патрона і призначив покарання у вигляді 1-го року позбавлення волі.

Про це Стерненко повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Подав касаційну скаргу до Верховного суду на вирок Одеського апеляційного суду, яким мені дали 3 роки позбавлення волі із заміною на 1 рік умовно за 1 неіснуючий патрон», - зазначив Стерненко.

За його словами, йдеться про ту саму справу, після розгляду якої суддя Приморського райсуду Одеси Віктор Попревич виніс вирок про позбавлення волі на строк 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна за «викрадення проросійського тітушки Щербича із метою заволодіння 300 грн».

Читайте також: Прокурор у справі Стерненка сам вирішуватиме, чи оскаржувати вирок - Венедіктова

Як повідомлялося, кримінальну справу, фігурантами якої були екслідер одеської ГО «Правий сектор» Стерненко та член ГО Руслан Демчук, суд розглядав близько 5 років. Слідчий поліції та прокурор інкримінували підсудним викрадення і катування депутата однієї з районних рад Одещини Сергія Щербича, який раніше керував одеським відділенням партії "Родіна". Також Стерненка звинуватили у незаконному зберіганні зброї.

Приморський райсуд Одеси визнав обох підсудних винними і призначив покарання у вигляді 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. 26 березня адвокати засуджених активістів подали апеляційні скарги на вироки. Зокрема, Стерненко заперечував свою причетність до викрадення і наполягав на політичній умотивованості справи.

Читайте також: Одеський апеляційний суд виправдав соратника Стерненка

31 травня Одеський апеляційний суд визнав Сергія Стерненка винним у скоєнні двох із трьох інкримінованих йому правопорушень і засудив до 3 років позбавлення волііз заміною на рік умовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-