Парад, від якого в Кремля «підгорає», Кримська платформа та «ковід-безвіз» - публікації тижня

Парад, від якого в Кремля «підгорає», Кримська платформа та «ковід-безвіз» - публікації тижня

Укрінформ
Публікації Укрінформу про найважливіше, які ви могли пропустити цього тижня:

Нездорова залежність в Росії від нашого Дня Незалежності

Здається, ще жодне святкування Дня Незалежності не викликало в Росії такого бурхливого і різноманітного обурення - від пропагандистського до юридично-санкційного. Українські журналісти і блогери досить повно і дотепно відобразили цей феномен у сюжетах на кшталт "Як "підгорає" в Москві від нашого Параду/Дня Незалежності". Чому біситься російська пропаганда і до чого тут нові санкції проти українських політиків - читайте на сайті Укрінформу.

***

Кримська платформа: підсумки та перспективи – погляд українських експертів

Попри всі спроби Росії зірвати та дискредитувати саміт, це не вдалося: Крим закріплений у порядку денному світу. Україна нагадала про те, що окупація Криму Росією є грубим порушенням міжнародного права, Ялтинської системи та Гельсінського принципу непорушності кордонів. Який буде пролонгований результат саміту? Наразі це важко спрогнозувати. Укрінформ запитав, що думають і чого чекають експерти.

***

Оборонна виставка в Стамбулі: українські «Вільха», «Квітник-Е», «Кайра» та інші

У Стамбулі відбулася найбільша в Туреччині та друга за розмахом і масштабом у світі міжнародна оборонна виставка IDEF 2021. Загалом було представлено понад 1200 виробників озброєння та військової техніки з усього світу, приїхало 154 офіційні делегації з 79 країн. Один з найбільших іноземних стендів на IDEF 2021 розгорнув «Укроборонпром». Україна представила реактивний снаряд «Вільха», керований артснаряд з лазерним самонаведенням «Квітник-Е», крилату ракету Р-360 «Нептун», ПТРК «Скіф» та багото іншого. Розповідаємо про новітнє українське озброєння і домовленості, досягнуті на виставці в Стамбулі.

***

Цифрові ковід-сертифікати доступні для всіх – перевірено

За кілька днів до Дня Незалежності Європейський Союз остаточно визнав українські цифрові сертифікати вакцинації. Відповідне рішення вже опубліковане на офіційному сайті ЄС від 19 серпня. Власне, цю подію в Мережі уже назвали “другим безвізом”. Та й недарма, адже нарешті подорожувати за кордон щепленим проти ковіду українцям стане простіше – не потрібно буде спеціально оформлювати довідку про вакцинацію у сімейного лікаря. Документ можна згенерувати у смартфоні в кілька кліків. Як це працює і чи можна підробити цифровий ковід-сертифікат - читайте в публікації Укрінформу.

***

SIM-карти за паспортом: навіщо реанімують не раз провалену ідею

Депутати знову повертаються до спроби узяти на «персональний» облік користувачів мобільного зв’язку, тобто зобов’язати українців обов’язково реєструвати SIM-карти, «прив'язуючи» їх до паспортних даних. Утім, коли документ винесуть на голосування в Верховній Раді, невідомо. Навряд чи це станеться вже в перші дні нової парламентської сесії. Укрінформ дізнавався, у чому ж суть нової ініціативи, які її очікувані позитивні та можливі негативні наслідки, і як нововведення (в разі ухвалення) працюватиме на практиці?

Іще більше цікавих публікацій читайте тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-