Зеленський узяв участь у піднятті державного прапора в географічному центрі України

Зеленський узяв участь у піднятті державного прапора в географічному центрі України

Фото, відео
Укрінформ
У географічному центрі України – селі Мар’янівка Черкаської області підняли державний прапор. 

Синьо-жовтий стяг було піднято за участю Президента Володимира Зеленського, повідомляє Укрінформ.

Зеленський узяв участь у піднятті державного прапора в географічному центрі України /Фото: ОП

"Вітаю всіх зі святом. Сьогодні нас об'єднає спільна дія, об'єднає спільна мета: ми разом піднімаємо прапор і маємо піднімати Україну, піднімати Україну тільки разом... З Днем Державного прапора України!", - сказав Президент.

Він розповів, що у географічному центрі України біля флагштока з національним стягом розміщено артоб'єкт, де розташовано 25 сталевих крил, що уособлюють 24 області України й український Крим.

"Це - символ того, що підніматись угору і бути на висоті набагато легше разом", - підкреслив глава держави.

Він додав, що сьогодні у небо піднімуться тисячі синьо-жовтих прапорів по всіх містах, регіонах України та за її межами.

"Для нас синьо-жовтий стяг - більше, ніж прапор, більше, ніж офіційний атрибут! Це - міст крізь століття боротьби за незалежність, що з'єднує нас, що з'єднує десятки поколінь. Це - наставник, який нас надихає і мотивує, коли ми просто його бачимо. Це - наш янгол-охоронець, що майорить у небі так яскраво, щоб Бог не забував про нас кожного дня", - наголосив Зеленський.

Читайте також: План заходів до Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності

Президент підкреслив, що український державний прапор має два кольори, але викликає велику палітру емоцій, зокрема гордість - коли наш прапор звільняв десятки міст та сіл на Донбасі; вдячність - коли прапор допомагав гасити пожежі в Туреччині й Греції; віру в життя - коли прапор допомагав боротися з ковідом в Італії; сльози - коли наш прапор супроводжує в рай загиблих захисників України, і радість - коли прапор піднімається на Олімпійських іграх, майорить на Евересті і навіть у космосі.

"А для мене, крім усього цього, це ще і миле батьківське розчулення, коли ти заглядаєш у пенал свого сина і розумієш, що першими закінчились фломастери синього і жовтого кольорів", - поділився Зеленський.

Як повідомлялося, 23 серпня відзначається День Державного прапора України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-