Президент зустрівся зі Вселенським патріархом Варфоломієм

Президент зустрівся зі Вселенським патріархом Варфоломієм

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Його Всесвятістю Вселенським патріархом Варфоломієм, який прибув з візитом до України на запрошення Глави держави з нагоди 30-річчя незалежності.

Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Передусім хочу подякувати вам за цей візит. Для мене особисто, для України, для нас усіх – це велика честь, що ви приєдналися до нас в такі важливі дні, коли ми відзначаємо 30-річчя нашої незалежності. Це для нас дуже важливо», – наголосив Президент на початку зустрічі.

Читайте також: Вселенський патріарх Варфоломій прибув в Україну

Зі свого боку Вселенський патріарх Варфоломій подякував Президентові України за запрошення й наголосив, що щасливий бути на прекрасній гостинній українській землі, особливо тоді, коли Україна святкує 30-ту річницю незалежності.

«Для нас велика честь відсвяткувати разом з вами цю важливу для України дату», – сказав Його Всесвятість.

Читайте також: Вселенський Патріарх Варфоломій закликав вірян вакцинуватися від COVID-19

Глава держави подякував Його Всесвятості за беззастережну особисту підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та її незалежності та за постійні молитви за мир в нашій країні.

Співрозмовники обговорили питання мирного врегулювання на Сході України, ситуацію з порушенням основоположних прав і свобод людини, зокрема свободи віросповідання, на тимчасово окупованих територіях. Під час зустрічі також були обговорені подальші кроки щодо тіснішої взаємодії України та Вселенського патріархату.

Читайте також: Варфоломій відповів на закиди щодо «неканонічної» автокефалії ПЦУ: Їм важко визнати реальність

Президент також подякував Вселенському патріарху за увагу та підтримку дітей українських воїнів, які втратили батьків внаслідок російської агресії.

«Знаю, як тепло ви приймали їх у вашій резиденції на Фанарі у 2018 році. Високо ціную готовність провести зустріч з ними у межах вашого візиту», – сказав він.

Вселенський патріарх наголосив, що молиться за мир в Україні, і благословив український народ від імені Матері-Церкви.

Читайте також: У Києві презентували книгу про Вселенського патріарха Варфоломія

Як повідомляв Укрінформ, учора розпочався візит Його Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя - Нового Рима і Вселенського патріарха до України.

21 серпня о 10:00 відбудеться урочиста зустріч і подячна молитва Вселенського патріарха у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди прибуття в Україну.

22 серпня патріарх Варфоломій разом із митрополитом Епіфанієм проведе літургію у Святій Софії. Початок богослужіння - 9:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-