Вселенський патріарх Варфоломій закликав вірян вакцинуватися від COVID-19

Вселенський патріарх Варфоломій закликав вірян вакцинуватися від COVID-19

Укрінформ
Вселенський Патріарх Варфоломій закликає вірян робити щеплення від коронавірусу, вважаючи неприпустимим перед такою кількістю жертв та стількома стражданнями, заперечувати існування пандемії, розцінювати її як кимось створену чи поширювати теорії змови.

Про це в інтерв’ю Укрінформу він заявив перед своїм візитом до України.

«Церква Константинополя закликає вірян консультуватися зі своїми лікарями та відповідно до їхніх вказівок робити щеплення. Природно, що всі ми на Фанарі, включаючи мене, були вакциновані», - сказав Вселенський Патріарх.

Читайте також: Папа Римський закликав робити COVID-щеплення

За його словами, відмова від вакцинації та інших заходів захисту є нераціональною й необґрунтованою теологічними чи науковими критеріями.

«Є неприпустимим перед такою кількістю жертв та стількома стражданнями, заперечувати існування пандемії, розцінювати її як кимось створену чи поширювати теорії змови. На жаль, таке ставлення виявляє байдужість до ближнього. Проте все, що суперечить заповіді любові до ближнього, не може бути волею Бога», - пояснив Варфоломій.

Він подякував вченим за створення вакцини у короткі терміни, лікарям та іншим медичним працівникам у всьому світі та Україні зокрема, які щоденно працюють над порятунком людей, ведуть боротьбу з COVID-19.

Читайте також: Україна зустрічає Дельту: мало вакцинованих – і це небезпечно

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні починається візит Його Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя - Нового Рима і Вселенського Патріарха до України.

21 серпня о 10:00 відбудеться урочиста зустріч і подячна молитва Вселенського патріарха у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди прибуття в Україну.

22 серпня патріарх Варфоломій разом із митрополитом Епіфанієм проведе літургію у Святій Софії. Початок богослужіння - 9:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-