Варфоломій відповів на закиди щодо «неканонічної» автокефалії ПЦУ: Їм важко визнати реальність

Варфоломій відповів на закиди щодо «неканонічної» автокефалії ПЦУ: Їм важко визнати реальність

Укрінформ
Невизнання автокефалії Православної церкви України свідчить про небажання визнавати реальність. Сумнів у тому, що рішення Вселенського Патріархату про надання автокефалії ПЦУ є неканонічним, сам по собі нелогічний та неканонічний.

Про це в інтерв’ю Укрінформу перед своїм візитом до України заявив Вселенський Патріарх Варфоломій.

«Проблема цих людей у тому, що для них важко визнати реальність, або ж вони відмовляються її визнавати. Вони також несвідомі того, що означає автокефалія, так само, як в історії та канонічній практиці - її надання. Російська церква, якій вони прагнуть належати, отримала свій автокефальний та патріарший статус від Вселенського Патріархату», - сказав Варфоломій.

Читайте також: Про що патріарх Варфоломій говорив із патріархом Московським у Києві 2008 року

Вселенський Патріарх наголосив на тому, що є нелогічним не погоджуватися з канонічним обґрунтуванням автокефалії у випадку Православної церкви України, тоді як для Православної церкви Росії та інших православних церков, яким Вселенський Патріархат надав автокефалію та патріарший статус, його визнавали дійсним.

«Втручання Вселенського Патріархату не є неканонічним, насправді є неканонічним ставити це втручання під сумнів. Очевидно, що вони зовсім не зацікавлені в канонічному порядку, оскільки в нашому випадку вони, очевидно, надають перевагу іноземним інтересам, а не церковним критеріям», - сказав Варфоломій.

Читайте також: У Києві презентували книгу про Вселенського патріарха Варфоломія

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні починається візит Його Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя - Нового Рима і Вселенського Патріарха до України.

21 серпня о 10:00 відбудеться урочиста зустріч і подячна молитва Вселенського патріарха у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди прибуття в Україну.

22 серпня патріарх Варфоломій разом із митрополитом Епіфанієм проведе літургію у Святій Софії. Початок богослужіння - 9:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-