В академії СБУ відкрили Козацький хрест з нагоди 30-ї річниці Незалежності

В академії СБУ відкрили Козацький хрест з нагоди 30-ї річниці Незалежності

Фото
Укрінформ
У Національній академії Служби безпеки України відкрили Козацький хрест з нагоди 30-ї річниці Незалежності як символ героїзму захисників України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні академії.

У церемонії відкриття Козацького хреста взяли участь митрополит Київський і всієї України Епіфаній, представники духовенства, співробітники та курсанти академії.

В академії СБУ відкрили Козацький хрест з нагоди 30-ї річниці Незалежності/(Фото: академія СБУ, ПЦУ

Пам’ятний знак встановлений за ініціативи керівництва закладу з нагоди 30-ї річниці Незалежності України як символ героїзму оборонців української землі. Він розташований на території академії на вході до каплиці Архістратига Божого Михаїла, у якій постійно звершується молитва за Україну та її героїв.

Читайте також: На Чернігівщині увічнили пам’ять борця за незалежність, поета Максима Загривного

"Лише сильним дано право на безсмертя" – ці слова режисера Олександра Довженка викарбувані на Козацькому хресті.

Ректор академії Андрій Черняк відзначив, що Козацький хрест здавна є невід’ємним атрибутом українського війська та Служби безпеки зокрема. Він подякував митрополиту Епіфанію за безпосередню участь і сприяння у продовженні традицій з увічнення пам’яті полеглих героїв.

"Спорудженням цього хреста ми вшановуємо пам’ять не лише загиблих співробітників служби, але й усіх захисників України, які віддали життя за мир і свободу нашої землі у всі часи. Також ми вдячні воїнам, які сьогодні на всіх фронтах – видимих і невидимих – протистоять агресору», – наголосив Черняк.

Читайте також: У Києві оголосили конкурс на найкращий проєкт з прийому Праведників Бабиного Яру

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив хрест та звершив молитву за захисників Батьківщини.

Як повідомляє пресслужба Київської митрополії ПЦУ, Предстоятель Православної церкви України звернувся до учасників заходу: "Сьогодні, під час освячення цього Козацького хреста, лунає молитва за Україну. Святкуючи 30-літній ювілей, ми говоримо саме про відновлення нашої незалежності. Адже Українська держава має тисячолітню історію. В цей особливий час всі ми прагнемо миру, проте миру справедливого, бо мир у неволі нам не потрібен. Ми маємо право бути господарями на своїй землі, у власному домі. Тож разом розбудовуймо нашу державу, про яку мріяли наші предки. І нехай Всемилостивий Господь береже усіх захисників України та надихає вас виховувати справжніх патріотів рідної землі.

Після церемонії ректор академії показав митрополиту Епіфанію музеї та навчальні приміщення навчального закладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-