Перетворити дачу на житловий будинок відтепер можна онлайн

Перетворити дачу на житловий будинок відтепер можна онлайн

Укрінформ
Уряд на засіданні 18 серпня ухвалив зміни до порядку переведення дачних і садових будинків, які відповідають державним будівельним нормам, у житлові будинки - тепер необхідні документи можна подати в електронній формі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій.

«Прийняті зміни дозволять пришвидшити оформлення відповідної документації щодо переведення дачних чи садових будинків у житлові та уникнути зайвої паперової тяганини», – зазначила заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

Тепер подати заяву про переведення садових або дачних будинків у житлові будинки можна особисто або рекомендованим листом з описом вкладення (зокрема, через центри надання адміністративних послуг), або в електронній формі через електронний кабінет або іншу державну інформаційну систему, інтегровану з електронним кабінетом, користувачем якої є власник.

Читайте також: ЦНАПи надаватимуть понад 400 послуг – уряд затвердив перелік

Крім цього, рішення про переведення або про відмову створюватиметься виключно з використанням Реєстру будівельної діяльності як електронний документ. Цей документ матиме реєстраційний номер і його підписуватиме керівник виконавчого органу сільської (селищної, міської) ради.

Якщо у сільраді виконавчий орган не утворено, то документ підписує сільський голова із накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Звіт про проведення технічного огляду дачного чи садового будинку з висновком про його відповідність ДБН створюватиметься виключно з використанням Реєстру будівельної діяльності.

Читайте також: Уряд виділив 1,8 мільярда гривень для підтримки українського експорту - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2021 року Кабмін затвердив порядок ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, який встановлює єдині норми створення електронних документів, а також надання та отримання адміністративних й інших послуг у сфері будівництва. Реєстр будівельної діяльності є частиною цієї системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-