Державна е-система у будівництві із серпня отримає новий функціонал

Державна е-система у будівництві із серпня отримає новий функціонал

Укрінформ
В Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) 1 серпня з’являться три оновлення, які стосуватимуться проєктних організацій, органів присвоєння адрес та технічної інвентаризації. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.

«Єдина державна електронна система у сфері будівництва — масштабна частина реформи у містобудівній галузі. Кожного дня ми працюємо над розширенням функціоналу системи. Зокрема, незабаром через ЄДЕССБ можна буде завантажувати проєктну документацію об’єктів будівництва та вносити дані про технічну інвентаризацію», — зазначив заступник міністра розвитку громад та територій Олександр Дудченко.

Відтак, з 1 серпня проєктна документація по всіх об’єктах будівництва буде завантажуватись в ЄДЕССБ. У тому числі відомості про координати поворотних точок меж контурів об’єктів будівництва, їх висотності; відомості про розрахунок класу наслідків (відповідальності), відомості таблиць техніко-економічних показників об’єктів будівництва. Крім цього, буде обов’язковим вносити в цю систему відомостей про проведену технічну інвентаризацію.

Також, починаючи з 1 серпня присвоєння, зміна, коригування, анулювання адреси об’єкта будівництва та об’єкта нерухомого майна буде здійснюватися через ЄДЕССБ.

Читайте також: Цифровізація будівельної сфери дозволить зекономити 734 мільйони на рік - Федоров

Як повідомляв Укрінформ, експериментальний проєкт із запровадження першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва стартував в Україні у липні 2020 року. У червні 2021 року Кабмін затвердив порядок ведення ЄДЕССБ, який встановлює єдині норми створення електронних документів, а також надання та отримання адміністративних й інших послуг у сфері будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-