Школярі споживають цукру втричі більше від норми – Ляшко

Школярі споживають цукру втричі більше від норми – Ляшко

Укрінформ
Діти шкільного віку в середньому споживають 67 грамів цукру на добу, що перевищує норму в три рази.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час першого Регіонального форуму «Реформа шкільного харчування», що проходить у Бучі на Київщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«При рекомендованих 25 грамах, діти до 3-х років вже споживають у нас близько 50 грамів цукру за добу. Збільшується споживання майже у два рази. Якщо ми говоримо про шкільний вік, то в середньому діти у нас споживають 67 грамів цукру. Тобто вже аж в три рази перевищення. Це приходить з солодкими газованими напоями, яких достатньо велика кількість, низька фізична рухливість до цього. І це призводить до того, що у нас ожиріння у дітей. Наприклад, 12% хлопців і 8% дівчат мають ожиріння у віці між 11 до 17 років. Саме в шкільний період», - сказав Ляшко.

Читайте також: Cолодощі та низька фізична активність ускладнюють перебіг COVID-19 – Ляшко

Він зазначив, що правильне харчування дітей дозволить попередити в майбутньому появу різних захворювань. За його словами, наразі запроваджене таке меню в школах, яке показує, що здорове харчування це не тільки корисно, а ще й смачно і різноманітно.

Як повідомляв Укрінформ, з ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні започатковано реформу шкільного харчування. У травні цього року було презентовано оновлене меню для шкільних їдалень. Оновлене меню розраховано на 4 тижні, включає 160 страв, серед яких традиційні українські страви, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції. Крім того, збільшено кількість фруктів та м'яса в раціоні. Оновлене меню в школах планується впровадити з 1 вересня.

Читайте також: Зеленська відкрила регіональний форум «Реформа шкільного харчування»

У липні Кабінет Міністрів затвердив зміни у нормах харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

У серпні Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що уряд виділить 400 млн грн громадам для підтримки реформи харчування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-